Zaczęło się od tego że znalazłam jakie mięso w zamrażarce ale nie wiedziałam co to jest, zatem dokładnie nie wiedziałam jak to przyrządzę. Po rozmnożeniu pokroiłam mięso na plastry tak jak kotlety, rozbiłam, przyprawiłam, podsmażyłam i ułożyłam do brytfanki, zasypałam warzywami ugotowanymi i dusiłam przez około 40minut. PYCHA !!!
30.09.2014
25.09.2014
23.09.2014
kolejne stópki (26)
Tym razem dla synka Klaudii i Rafała oraz dla braciszka Noego
- dla Joela, który przyszedł niedawno na świat.
17.09.2014
15.09.2014
słoneczniki
ale nie van Gogha...
i po praniu:
a tu oprawione gotowe do zapakowania i wręczenia Jubilatom
czyli moim Rodzicom z okazji 30-stej Rocznicy Ślubu z najlepszymi życzeniami oczywiście ;)
9.09.2014
3.09.2014
kulinarnie
Po raz kolejny naleśniki, tym razem na słono z farszem z żółtego sera, jajka ugotowanego na twardo, szczypiorku i pomidora, smacznie byłoby też z serem feta ale nie miałam pod ręką. Oczywiście robimy ciasto na naleśniki i je smażymy. A na farsz: jaja, pomidory i szczypiorek kroimy a żółty ser ścieramy na grubej tarce, mieszamy, doprawiamy i zawijamy w naleśnika. Następnie podsmażamy zawinięte naleśniki.
PYCHA :)
PYCHA :)