11.05.2016

mniam...

... jak rabarbar :)
szybkie, na kruchy cieście i z mnóstwem kruszonki.... PYCHA !!!




a przepis z głowy hehe..
spód: 300g mąki, 200g masła i 1 jajo, wyrabiamy wykładamy na blachę, dziurawimy widelcem, podpiekamy 20 minut. Około 10 łodyg rabarbaru, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i zasypujemy około 3/4 szkl. cukru. Na zapieczony spód wsypujemy słodki rabarbar wcześniej zlewając wypuszczony nadmiar soku (można go wypić-smaczny jest). Następnie na 2 łyżkach smalcu robimy kruszonkę i grubo posypujemy ciasto. Pieczemy około 40 minut lub dłużej.
SMACZNEGO !!!

4 komentarze:

  1. No proszę jaka zdolniacha:) nie dość, że piękne rzeczy tworzy to i ciasta potrafi upiec bez przepisu ot tak z głowy.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hehe... nom nie wszystko tak z głowy wychodzi ale próbować warto :) !!!
      ściskam :)

      Usuń
  2. Agatko! ciasto wygląda smakowicie,skąd ty na to wszystko bierzesz czas? - pozdrawiam gorąco

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i rzeczywiście ciasto pycha (nie żebym sama siebie chwaliła)... a kiedy to robię... no tak jak wszystkie z Was wtedy kiedy się da !!!
      pozdrawiam również :)

      Usuń

Dziękuję że komentujecie, dodajecie otuchy, porad, podziwiacie i krytykujecie...
Dziękuję za to że jesteście !!!