... jak rabarbar :)
szybkie, na kruchy cieście i z mnóstwem kruszonki.... PYCHA !!!
a przepis z głowy hehe..
spód: 300g mąki, 200g masła i 1 jajo, wyrabiamy wykładamy na blachę, dziurawimy widelcem, podpiekamy 20 minut. Około 10 łodyg rabarbaru, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i zasypujemy około 3/4 szkl. cukru. Na zapieczony spód wsypujemy słodki rabarbar wcześniej zlewając wypuszczony nadmiar soku (można go wypić-smaczny jest). Następnie na 2 łyżkach smalcu robimy kruszonkę i grubo posypujemy ciasto. Pieczemy około 40 minut lub dłużej.
SMACZNEGO !!!
No proszę jaka zdolniacha:) nie dość, że piękne rzeczy tworzy to i ciasta potrafi upiec bez przepisu ot tak z głowy.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
hehe... nom nie wszystko tak z głowy wychodzi ale próbować warto :) !!!
Usuńściskam :)
Agatko! ciasto wygląda smakowicie,skąd ty na to wszystko bierzesz czas? - pozdrawiam gorąco
OdpowiedzUsuńi rzeczywiście ciasto pycha (nie żebym sama siebie chwaliła)... a kiedy to robię... no tak jak wszystkie z Was wtedy kiedy się da !!!
Usuńpozdrawiam również :)